sâmbătă, 6 iunie 2009

Cantecul inimii.


Pasii lui se opresc in fata unei camere vechi.Fara a fi ajuat de vreo urma de lumina gaseste rapid manerul usii pe care o deschide scartaind usor.Ochii lui se opresc asupra semineului din fundul camerei,in care lemnele pocnesc incet,hranind focul,un microsoare al acelei incaperi ocupata de prea putine lucruri.
Se distingea un fotoliu batut de vreme,care statea asemeni unui batran in fata focului,depanandu-si amintirile.Pe el se odihnea o chitara,nefolosita de mult timp.Si ea parca-si reamintea de numeroasele suflete care i-au dat cu fiecare cantec alt rol:de alinare,de infrigurare,de inseninare,de innorare...
Tanarul s-a asezat pe covorul vechi,a luat chitara si,cu ochii inchisi,simtind o caldura binefacatoare din interiorul si din afara lui,incepe.
Totul in jurul lui se contopeste intr-un vartej al sentimentelor.Din ce in ce mai tare inima-i bate,fiind si ea in ton cu sirul armonios produs de coardele chitarii in mainile lui.
Pe buzele lui se naste un zambet.Melodia inimii lui nu inceteaza a se materializa...
Curand,fara sa-i auda pasii,a simtit-o asezandu-se ,asemeni unei pisici,langa el.Nu a deschis ochii,caci stia sigur ca si ea ii avea inchisi.Chiar avea dreptate.
Acum,pe acordurile chitarii,ea canta niste versuri vechi scrise de ea.
Era o magie de nedescris acolo: el era ea iar ea era el.Si amandoi erau cantecul impletit de inimile lor.

8 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Dragut blogul.

Liviu spunea...

:) imi place, este un stil de a scrie cu o oarecare sensibilitate.

sa ai o zi placuta

sunetul vietii spunea...

iubirea indica notele produse de chitara si mi as dori ca fiecare cuplu pe pamant sa aiba o chitara doar a lor care in orice situatie sa i faca sa se intoarca,sa nu lase niciodata chitara sa capete praf...

Eduard spunea...

Ai talent si in fiecare zi iti poti imbunatati acest talent. Mult succes si felicitari !!!
Cu drag

Autor spunea...

interesant...apropo de commentul pe care mi l-ai dat mie: de ce nu ati facut o hora?:))

Catherine spunea...

Atat de dulce...

Orry spunea...

postarea e superba! si felul tau de a fi e ceva unic! ...

o duminica placuta!

Perpeleanu spunea...

:) Frumos

Nu cred ca exista vreun instrument mai romantic si mai melodios pe lumea asta decat chitara. Orice acord de chitara imi trezeste un sentiment ce ma face sa tresar... Este ceva deosebit :)

Time is never on my side

Time is never on my side